شهرداری‌ها نقش مهمی در کاهش افسردگی ملی دارند
شهرداری‌ها نقش مهمی در کاهش افسردگی ملی دارند

به گزارش پایگاه خبری آرمانشهر خبر، حمیدرضا عریضی در حاشیه ویژه برنامه تلویزیونی «اصفهان من» در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مورد نشاط اجتماعی و راه‌های رسیدن به آن اظهار کرد: واژه خرمی و سرزندگی با هم فرق دارد اما اگر با نشاط اجتماعی ترکیب شود آن انرژی که از جامعه به آن گروه اجتماعی […]

به گزارش پایگاه خبری آرمانشهر خبر،

حمیدرضا عریضی در حاشیه ویژه برنامه تلویزیونی «اصفهان من» در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مورد نشاط اجتماعی و راه‌های رسیدن به آن اظهار کرد: واژه خرمی و سرزندگی با هم فرق دارد اما اگر با نشاط اجتماعی ترکیب شود آن انرژی که از جامعه به آن گروه اجتماعی تزریق می‌شود، احساس شادی را به وجود می‌آورد که به آن نشاط اجتماعی گفته می‌شود.

وی افزود: البته برخی اجتماعات اماکنی همچون خیریه‌ها به عنوان مؤلفه ایجاد نشاط و امید به آینده در کودکان هستند که احساس آینده را زنده می‌کند که همین حس آینده مطمئن در افراد ایجاد نشاط می‌کند.

استادیار روان‌شناسی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: یکی از مؤلفه‌های دیگر ایجاد نشاط کاهش پدیده فساد است که موجب ناراحتی و ناامیدی می‌شود که نقطه مقابل آن مؤلفه حمایت اجتماعی است که انتخاب آزاد در زندگی را به منصه ظهور می‌رساند.

وی در مورد ایجاد نشاط اجتماعی گفت: در این خصوص باید به تعریف «سازمان جهانی» پرداخت که تعریفی برای نشاط اجتماعی و مؤلفه آن دارد. بنابراین در این صورت می‌توانیم نشاط اجتماعی را ارتقا دهیم.

عریضی در مورد تبعات افزایش و کاهش نشاط اجتماعی اضافه کرد: افزایش نشاط اجتماعی انرژی و سر زندگی افراد را در جامعه زیاد می‌کند و وقتی انرژی بیشتر شود، کار افزایش پیدا می‌کند و کاهش تعارض اجتماعی و رضایت و در نهایت رشد و تعالی افراد رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: کاهش نشاط اجتماعی تبعات مهمی بر انرژی، کار و تولید دارد، چنانکه وقتی جمع زیادی از افرادی یک جامعه افسرده باشند «افسردگی ملی» را ایجاد می‌کنند.

این استاد تمام دانشگاهی بیان داشت: به‌تازگی یک استاد برجسته رومانیایی یک کتابی راجع به مردم فرانسه نوشته است که در آن از افسردگی ملی نام می‌برد که چطور فرانسه به عنوان یک جامعه بزرگ و الگو به طرف افسردگی ملی می‌رود.

وی اضافه کرد: این دانشمند علت این مهم را توجه‌نکردن به به سازه اجتماعی نشاط و باز آفرینی آن و تبعات جرم و فساد، ناراحتی و روان پریشی عنوان کرده است.

عریضی در مورد اینکه اگر به جای شهردار اصفهان بودید برای ایجاد نشاط اجتماعی چه اقدامی انجام کار می‌دادید، افزود: اینکه ما خود را جای دیگران بگذاریم، نکته بسیار خوبی است، زیرا توانمندی خود را در مقابل قضاوت و انتظاری که از دیگری داریم قرار می‌دهیم، اما هنوز عملکرد شهردار فعلی به پایان نرسیده است و برای ارزیابی عملکرد آن زود است.

وی خاطر نشان کرد: در ادامه این ارزیابی می‌توانم به عملکرد شهرداران سابق برای پیاده راه شدن چهار باغ، کاهش ترافیک و ایجاد نشاط و نیز تبدیل برج کبوتر خانه خیابان شیخ کلینی به یک مرکز شادی اشاره کرد، در حالی ما چنین ظرفیت‌هایی با معماری جذاب برای احیا داریم که شهری همچون لندن برای داشتن چنین برج‌های کبوتری افتخار و آن را جزو سرمایه‌های ملی می‌داند، البته نمونه‌های زیادی برای ایجاد نشاط در اصفهان داریم.

استاد تمام دانشگاه اصفهان درباره اینکه از چه روش‌ها و ابزاری برای ارتقای نشاط لازم است، تصریح کرد: یکی از مؤلفه‌های نشاط اجتماعی این است که افراد به صورت آزاد انتخاب‌های خود را انجام دهند و باید در این زمینه پژوهش و حمایت کرد و از شهرداری اصفهان انتظار می‌رود فعالیت پژوهشی انجام دهد.

عریضی اظهار کرد: شهرداری یکی از مهمترین بسترهایی است که می‌تواند افسردگی ملی را درمان کند و ما در این زمینه پژوهشی را در حال انجام داریم.