به گزارش آرمانشهر ، مجید دبیریان، روز یکشنبه در نطق پیش از دستور هفدهمین جلسه علنی ششمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: این امر مهم را یادآور میشوم که برخی از عزیزان در فضای مجازی و جلسات مختلف با طرح ادعاهای غیرقانونی، طرح توقعات برآورده نشدنی، یک دستی گرفتن و سطحینگرانه به معضلات کلان و ریشهای و اختلافافکنی درکنار گود ایستادهاند و مجاهدت تلاشگران را زیرسوال بردهاند. گفتنی است که توهین به مردم و پرسنل شهرداری با طرح توقعات غیرقانونی اصولا خواسته و مساله آنها نبوده است؛ مبادا به راهی بروید که برخی مدعیان شعار زده بیعمل رفتهاند.
وی افزود: این امر سبب به وجود آمدن مشکلاتی خواهد شد که پیش از هرچیزی دامن خودشان را خواهد گرفت و اطمینان دارم که طمع زمینهسازی ناکارآمدی یا اختلافافکنی در جریان انقلابی در حد طمع و امیدی باطل برای چنین افرادی باقی خواهد ماند.
دبیریان عنوانکرد: توجه شهردار پرتلاش، خستگیناپذیر و انقلابی مشهد را نسبت به دو موضوع جلب میکنم؛ ابتدا آنکه باتوجه به تعریف فرایندی که برای شایستهگزینی در انتصابات انجام دادهاند و در این مسیر کارشناسان زبدهای از مجموعه شهرداری گزینش کردهاند، در انتصاب افراد مورد نظرشان تسریع نمایند.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و مشارکتهای شورای اسلامی شهر مشهد ادامهداد: گلایهای به شهردار وارد است که چرا با مردم، کارشناسان و اهالی رسانه از مشکلات انباشتهای که شهرداری مشهد در دوره ششم به ارث برده است سخن به میان نمیآورند؛ چراکه دانستن واقعیات حق مردم است. نمونه این موضوع در سال ۱۳۹۱ وام ۱۴۱ میلیون یورویی گرفته شده است که متاسفانه تاکنون ۵ مرحله پرداخت آن به تعویق افتاده و امروز مجموعه مدیریت شهری بایستی رقمی قریب به ۲۰۶ میلیون دلار به نرخ روز بازپرداخت داشته باشد.
وی اضافه کرد: همچنین از شهردار تقاضا داریم با ایجاد کارگروهی کارآمد در زمینه ساخت مسکن و ابلاغ ماموریت به معاونت مربوطه، ضمن در نظرگرفتن الزامات این بحث در بودجه ۱۴۰۱ به صورت ویژه پیگیر این موضوع باشند.
سه دوره غفلت راهبردی به موضوع بانوان و خانواده
در ادامه فاطمه سلیمی، عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای شهر مشهد نیز به عنوان نطق پیش از دستور این جلسه شورای شهر مشهد اظهار کرد: در سال ۹۰ مقام معظم رهبری در سومین نشست اندیشههای راهبردی و همچنین در سال ۹۵ بر سیاستهای کلی خانواده و محور قرارگرفتن خانواده در قوانین و مقررات، برنامهها و سیاستهای اجرایی، نظام آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، حمایت از عزت و کرامت همسری و نقش مادری تاکید کردند.
وی افزود: متاسفانه ما با سه دوره غفلت راهبردی با موضوع بانوان و خانواده مواجهیم که امید داریم با همکاری اعضاء شورای ششم و شهردار با ایجاد «کمیسیون بانوان و خانواده» نقطه پایانی برای انفعالها و فرصتسوزیها فراهم شود. در سیاستگذاریها باید به خانواده به عنوان سلول بنیادین اجتماعی در پیکر شهری و مسئله بانوان، نقش محوری خانواده توجه ویژه داشته باشیم.
سلیمی ادامه داد: پیشرفت و شکوفایی شهر در گرو سرزندگی، سلامت و نشاط خانواده است و سلامت خانواده در گرو شکوفایی، طراوت و بالندگی زنان و خانواده است؛ لذا بالفعل نمودن استعدادها و توان بیهمتای این ریحانهها که انسانساز و تمدنساز هستند، نیازمند بهبود بسترهای ساختاری، در برنامهریزیها است. ایجاد آسایش، آرامش و امنیت روانی در خانوادهها، سنگین کردن کفه عدالت در تقسیم امکانات شهری، ساخت شهرها با نگاه مادرانه و ایجاد اتصال بین حلقههای زنان موثر جامعه، برای رشد و تعالی، بخشی از کارهای بر زمین مانده است.
عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای شهر مشهد بیان کرد: احقاق حقوق مردانی که فرزندان این زنان هستند و بسیاری از لایههای اجتماعی از مسیر احقاق حقوق زنان و مادران در تمامی لایههای برنامهریزی میگذرد. راهبرد عمده در حوزه زنان و خانواده در این دوره تقویت نهاد خانواده در اجرای سیاستهای کلی خانواده و حمایت از جایگاه، منزلت و حقوق اسلامی بانوان در جامعه است. تحقق این حقیقت در عمل تبدیل به گفتمان در عملیات و احساس در متن جامعه بدون حمایت مدیران و برنامهریزان میسر نخواهد بود.
وی گفت: زن غیر از حقیقت انسانی وجهههای مختلف دیگری دارد که با بسترسازی لازم در راستای رشد و تعالی جامعه انسانی آشکار میشود و میتواند نقش تمدنسازی خود را ایفا کند و در تاریخ ماندگار شود.
سلیمی اضافه کرد: مسئله زن و خانواده برای کشور جزو مسائل درجه یک است؛ نقش و سهم بانوان در نظام، یک نقش فوقالعاده و ممتاز است. همچنان که در عصر انقلاب نقش بانوان ممتاز بود. اولین کسی که این نقش را فهمید، امام بزرگوار(ره) بود.